MediScreen intro

​Het Dashboard

Via het dashboard beheer je de content van het MediScreen programma. De speellijsten worden dagelijks ververst en alle fragmenten die je hebt geupload worden dagelijks gesynchroniseerd.

Deze interface maakt het programma veelzijdig en gebruiksvriendelijk, waardoor je je eigen creativiteit kunt gebruiken om je eigen speellijsten te maken.

Het programma heeft veel kant-en-klare voorbeeldfragmenten die je zo in je programmalijst kunt slepen.  De fragmenten die je wilt tonen op het beeldscherm worden opgeslagen op de mediaspeler en op het ingestelde moment afgespeeld.

​Het programma staat op de mediaspeler. De mediaspeler is een kleine computer die via internet contact heeft met de hoofdserver, waar alle programma’s worden beheerd. Deze mediaspeler bestel je gelijktijdig met je abonnement.

De mediaspeler moet aangesloten worden op een breedband internet verbinding enerzijds en één of meerdere beeldschermen anderzijds. Daarnaast moet de speler aan een permanente stroomvoorziening aangesloten zijn, zodat deze in de nacht automatisch updates kan ontvangen.

Meer informatie over de mediaspeler en de installatie hiervan vind je bij het tabblad apparatuur.

Overzicht van enkele functies

Dashboard: De 6 grote knoppen in het dashboard zijn de meest gebruikte functies. Als je klikt op Nieuw Fragment kom je automatisch in de mediabibliotheek. Daar kies je een mooi template of een geschikte widget uit die je kunt gaan gebruiken. 

Menubalk: In de menubalk zitten nog meer functies knoppen. Deze zijn deels overlappend met die in het Dashboard. Er zijn in de menubalk een aantal extra functies die hieronder genoemd worden.

Media – Fragmenten: Onder Fragmenten kan je nieuwe fragmenten maken en daar staan alle fragmenten opgeslagen die je gemaakt hebt. 

Media – Mediabestanden: Hier vind je alle opgeslagen afbeeldingen, video’s en PDF-bestanden. 

Programmering – Nieuw PowerBlock: Hier kun je een nieuw PowerBlock klaarzetten. Dit doe je door de PowerBlock een naam te geven bij ‘Naam van PowerBlock’ en de gewenste fragmenten daar in slepen. 

Mediaspelers – Speler overzicht: Dit is een overzicht van de mediaspelers die je kunt bedienen binnen je account. Hier kun je zelf wijzigingen aanbrengen. Meestal is dit maar 1 speler. In dit menu kan tevens de tickertape worden ingesteld/geactiveerd.

Support: De meest voorkomende vragen en de gebruikershandleiding vind je in het support gedeelte. Via een ticketsysteem kan je vragen inschieten aan de helpdesk. De vragen worden binnen 1 werkdag beantwoord. Kom je er niet uit dan kan je ons bellen en begeleiden wij je naar een oplossing.