MediSound biedt rechtenvrije wachtkamermuziek, zonder reclame. U betaalt geen auteursrechten.

Ontspanning in de wachtkamer

Wachten in een ontspannen, prettige sfeer is belangrijk. Een afleidend programma via het MediScreen scherm kan in combinatie met wachtkamermuziek de sfeer enorm ten goede komen. Onze wachtkamermuziek is beschikbaar in diverse genres.

Privacy-verhogend

Muziekje in de wachtkamer afspelen heeft een aantal voordelen. Het is gezellig en kan het zitten in de wachtkamer veraangenamen. Het is ook een middel om gesprekken aan de balie minder verstaanbaar te maken, waarmee de privacy van uw patiënten kan worden beschermd.

Geen Buma/Sena bijdrage

Speelt je bekende muziek af in de wachtkamer dan ben je verplicht om auteursrechten te betalen aan Buma/Sena. Dit is niet nodig als je gebruik maakt van onze rechtenvrije muziek. Je  betaalt alleen de kosten voor de distributie partner. Gemiddeld zijn deze kosten 50% lager dan de kosten die Buma/Sena in rekening brengt.

Betaal minder auteursrechten voor uw wachtkamermuziek.

Muziek laten horen in je wachtkamer werkt voor de mensen in de wachtkamer ontspannend en is privacy-verhogend. Maar er hangt wel een prijskaartje aan. Welke mogelijkheden zijn er om hierop te besparen?

Uw wachtkamer verrijken met wachtkamermuziek heeft een aantal voordelen. Het is gezellig en kan het wachten veraangenamen. Mensen worden van stille wachtkamers vaak gespannen. Als er aangename muziek wordt gespeeld kan daar een ontspannende werking van uit gaan. Veel artsen merken dat direct aan het contact met hun patiënten. Het is ook een probaat middel om gesprekken aan de balie minder verstaanbaar te maken waarmee de privacy van uw patiënten kan worden beschermd.

Muziek afspelen in de wachtruimte is niet gratis.​

Er hangt wel een prijskaartje aan het laten afspelen van muziek in de wachtkamer. Ten eerste heeft u natuurlijk een geluidsinstallatie nodig. Wilt u radio uitzenden dan hoort daar ook nog een ontvanger bij. Het maakt ook uit wat voor muziek u laat horen. Kiest u voor bekende muziek vanaf een CD- of een MP3 speler of kiest u er voor om een radiozender te laten horen? In het eerste geval bepaalt u zelf wat voor soort muziek u laat horen, maar het kost meer tijd om een speellijst te maken en het kan na verloop van tijd oersaai worden voor de patiënten en assistentes om steeds dezelfde muziek te horen. Kiest u ervoor om een radiozender te laten horen dan heeft u te maken met reclameblokken, nieuwsberichten en de praatjes van diskjockeys.

Buma/Stemra en Sena rechten

Wanneer u muziek openbaar wilt maken, krijgt u te maken met zowel Sena als Buma/Stemra. Wat zijn precies de verschillen tussen deze twee organisaties? In het kort het er op neer dat Buma/Stemra op komt voor de belangen van de bedenkers van de muziek en Sena voor de uitvoerende artiesten en platenmaatschappijen. Wachtkamermuziek mag u niet gratis aanbieden. In al deze gevallen moet u rekening houden dat u aan zowel Buma/Sena als Sena de muziekrechten voor de artiesten dient af te dragen. De hoogte van het bedrag dat Buma/Sena u oplegt hangt af van de grootte van de instelling waar u werkt.

Rechten vrije muziek

Er bestaat ook een alternatieve route om voor bijna de helft van de kosten wachtkamermuziek aan te bieden en dat is door gebruik te maken van rechten vrije muziek. Dit is muziek die is gecomponeerd door muziekkanten, die de rechten van de nummers die ze hebben gecomponeerd hebben verkocht aan de distributie bedrijven. In het verleden had rechten vrije muziek geen bijster goed imago. Het was vaak niet om aan te horen. Maar intussen is deze tak van de muziekindustrie volwassen geworden. Productiebedrijven zijn in dit gat gesprongen en kopen muziekproducties in van professionele kwaliteit. Veel bekende muzikanten werken hier intussen aan mee en dat verhoogt de kwaliteit van deze muziek. Dat is de reden dat er in openbare ruimten steeds vaker gebruik wordt gemaakt van rechten-vrije muziek.

Kosten rechtenvrije muziek 

Voor deze rechten-vrije muziek hoeft u geen bijdrage meer te betalen aan de uitvoerende muzikant of de componist (het woord zegt het al!). U betaalt alleen nog wel de kosten aan de distributie partner. Deze kosten zijn beduidend lager dan wat u kwijt bent aan Buma/Sena rechten.

U kunt ons bellen en mailen voor meer informatie of uw gegevens achterlaten via ons contactformulier